Inzamelactie gelukt, druivenbier kan gemaakt worden

2 oktober 2019

Enige tijd geleden schreven wij dat Brouwerij De 3 Horne een inzamelingsactie was gestart om lokale druiven te verzamelen voor een speciaal druivenbiertje. Er was minimaal 1000 kilo druiven nodig, en dat is nu dus gelukt! 

Brouwers Sjef Groothuis en Eric Michgelsen zeggen verbaasd te zijn over de vele positieve reacties, de enorme hoeveelheid druiven en het enthousiasme. "Zelfs uit Waalwijk, Vlijmen en Tilburg kwamen mensen druiven brengen." De brenger van de duizendste kilo druiven, mevrouw C. Vroombout uit Loon op Zand, werd door de brouwers bedankt met een passend cadeau, en dat kon natuurlijk niets anders zijn dan een fles bier. 

Groothuis en Michgelsen kunnen aan de slag. "Het is nu aan ons om van al die druiven een mooi product te maken, waar we met elkaar van kunnen gaan genieten", aldus de brouwers.
Een deel van de uiteindelijke opkomst gaat naar een lokale vereniging. Welke dat wordt, is nog onbekend. Iedereen die 10 kilo druiven - of meer - heeft bijgedragen, mag stemmen op een vereniging. Half oktober wordt de winnaar bekendgemaakt. 

 

Altijd op de hoogte blijven?