Nieuwe non-alcoholische sparkling rosé Vinada

More than Drinks_Vinada_HP

Vinada introduceert een nieuwe non-alcoholische sparkling rosé. Met Vinada willen de makers een goed alternatief te bieden voor wijn. Naast geen alcohol bevat Vinada ook nog eens weinig calorieën, slechts 23 kcal per 100 ml.

Vinada

Jessica van Spaendonck ontwikkelde Vinada. Ze houdt van wijn, maar medisch gezien is dit voor haar niet altijd een goed idee. “Dan heb je de keus: ga je iets laten of ga je op zoek naar een alternatief’’, aldus Jessica. Ze kon geen goed alternatief vinden en dit stimuleerde haar om de uitdaging aan te gaan om de alcoholvrije wijnmarkt te veroveren met een lekkere non-alcoholische wijn. Ook hoopt ze met Vinada een bijdrage te kunnen leveren aan de maatschappelijke bewustwording omtrent alcohol en gezondheid.

Sparkling rosé

Na veel research, een zoektocht naar de juiste partners en veel proeverijen met een kritisch testpanel wist Jessica de eerste wijn, een sparkling rosé, te realiseren. Deze mousserende wijn is smaakvol en verfrissend en bevat fijne bubbels. De wijn wordt niet gepositioneerd als concurrent van de bestaande wijnmarkt, maar als aanvulling op het bestaande assortiment. Vinada Sparkling Rosé is verkrijgbaar in piccolo formaat (200 ml), oftewel 1,5 a 2 glazen.

Tempranillo druif

De wijn komt uit de Spaanse wijnstreek Castilla-La Mancha en wordt gemaakt van de blauwe Tempranillo druif. Vinada's Sparkling Rosé wordt op precies dezelfde wijze geproduceerd als 'gewone wijn'. Vlak voor het bottelen wordt de wijn gedealcoholiseerd door middel van vacuümextractie. Dit gebeurt bij een lage temperatuur waardoor de smaak optimaal blijft behouden.

 

Dossiers
Lees ook
Biologische wijnboer haalt half miljoen op met crowdfunding

Biologische wijnboer haalt half miljoen op met crowdfunding

Duurzaamheid staat centraal bij de Nederlandse wijnboer Derrick Neleman. Hij ziet het als zijn missie om de wijnsector te verduurzamen en lokale druivenrassen te redden. Om zijn uitbreidingsplannen mogelijk te maken startte hij een crowdfundingsactie, En met succes. Binnen een dag had hij het half miljoen bij elkaar.

De platte wijnfles van Garçon Wines

De platte wijnfles van Garçon Wines

n 2017 introduceerde Garçon Wines een platte kunststof wijnfles. Deze nieuwe fles is lichter dan een glazen fles, neemt minder ruimte in en is gemaakt van gerecycled plastic. Sinds kort is de wijn ook in Nederland verkrijgbaar.

Finalisten Sommelier Cup 2019

Finalisten Sommelier Cup 2019

De finalisten voor de Sommelier Cup 2019 zijn bekend. De organisatie Wines of South Africa (WoSa) maakte deze 1 augustus bekend. Twee Nederlanders plaatsten zich voor deze finale.