Online videocursus WijnSpijs Academy

Wijnspijs academy

 

Het Haarlemse familiebedrijf WijnSpijs.nl lanceerde midden tijdens de corona uitbraak de WijnSpijs Academy: een online videoplatform voor culinaire cursussen. Want uit eigen onderzoek van de Academy is tijdens de eerste lockdown gebleken dat meer dan de helft van de Nederlanders geen idee hadden wat hun persoonlijke wijnsmaak is. Het ontwikkelen van een basiscursus gericht op het (her)ontdekken van de persoonlijke (wijn)smaak was daarom hun eerste stap. Nu is er een tweede cursus, die in gaat op perfecte wijn en spijs combinaties.

 

Combineren kun je leren
Samen met Miele Nederland en de oudste wijnhandel van Nederland de Bruijn Wijnkopers ontwikkelde wijnkenner Laura Meller de tweede online culinaire cursus: Wijn & Spijs, combineren kun je leren. De cursus gaat over het combineren van wijnen met gerechten, de wijnen uit de cursus worden thuisgestuurd en de boodschappenlijst voor de gerechten is te vinden in de cursusomgeving. Marketing Directeur van Miele Nederland Patricia Slootjes: “De cursus biedt de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier hoogwaardige kennis over het combineren van eten en drinken op te doen." Laura geeft aan dat de cursus gaat over "het toegangkelijk maken van de Bourgondische lifestyle, kwaliteitsproducten, mooie smaken, goede wijnen en perfecte wijn-spijs combinaties."

Dossiers
Lees ook
Nieuwe locatie voor Wijnacademie

Nieuwe locatie voor Wijnacademie

De opleidingen van de Wijnacademie vinden voortaan plaats op een nieuwe locatie. Na veertig jaar in het dorpshuis De Twee Marken in Maarn, krijgen cursisten vanaf augustus 2021 voortaan les in Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg.

Alessandro Matrone is Vinoloog van het Jaar 2021

Alessandro Matrone is Vinoloog van het Jaar 2021

Alessandro Matrone RV is Vinoloog van het jaar 2021. Hij won de door de Verenigde Vinologen Nederland georganiseerde proefcompetitie. Het is de derde keer dat Alessandro zich Vinoloog van het Jaar mag noemen. Dat was in 2015 en 2018 ook al het geval.

Glysofaat in rode wijn supermarkt

Glysofaat in rode wijn supermarkt

Onderzoeksprogramma Een Vandaag heeft het bestrijdingsmiddel glyfosaat aangetroffen in flessen rode Bordeauxwijn van de supermarkten Albert Heijn, Lidl en Jumbo. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) laat in een reactie weten dat er geen normen zijn overschreden.