Online videocursus WijnSpijs Academy

Wijnspijs academy

 

Het Haarlemse familiebedrijf WijnSpijs.nl lanceerde midden tijdens de corona uitbraak de WijnSpijs Academy: een online videoplatform voor culinaire cursussen. Want uit eigen onderzoek van de Academy is tijdens de eerste lockdown gebleken dat meer dan de helft van de Nederlanders geen idee hadden wat hun persoonlijke wijnsmaak is. Het ontwikkelen van een basiscursus gericht op het (her)ontdekken van de persoonlijke (wijn)smaak was daarom hun eerste stap. Nu is er een tweede cursus, die in gaat op perfecte wijn en spijs combinaties.

 

Combineren kun je leren
Samen met Miele Nederland en de oudste wijnhandel van Nederland de Bruijn Wijnkopers ontwikkelde wijnkenner Laura Meller de tweede online culinaire cursus: Wijn & Spijs, combineren kun je leren. De cursus gaat over het combineren van wijnen met gerechten, de wijnen uit de cursus worden thuisgestuurd en de boodschappenlijst voor de gerechten is te vinden in de cursusomgeving. Marketing Directeur van Miele Nederland Patricia Slootjes: “De cursus biedt de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier hoogwaardige kennis over het combineren van eten en drinken op te doen." Laura geeft aan dat de cursus gaat over "het toegangkelijk maken van de Bourgondische lifestyle, kwaliteitsproducten, mooie smaken, goede wijnen en perfecte wijn-spijs combinaties."

Dossiers
Lees ook
Twaalf flessen Bordeaux keren terug uit de ruimte

Twaalf flessen Bordeaux keren terug uit de ruimte

Na twaalf maanden in de ruimte landde woensdag 13 januari een SpaceX-ruimtecapsule met daarin 12 flessen Bordeaux in de Golf van Mexico. Experts zijn benieuwd wat de effecten van de ruimtereis op de wijn zijn. Eind februari is er een proeverij.

Boek ‘Welke wijn waarbij’ van Hubrecht Duijker bestaat 20 jaar

Boek ‘Welke wijn waarbij’ van Hubrecht Duijker bestaat 20 jaar

Het boek 'Welke wijn waarbij' van Hubrecht Duijker bestaat 20 jaar. De wijngids voor het combineren van wijnen en gerechten is al 20 jaar onafgebroken in druk. Onlangs verscheen de herziene uitgave.

Burp - the other wine book

Burp - the other wine book

Onlangs verscheen Burp - the other wine book. Dit Engelstalige boek is niet gericht op de verschillen tussen wijnstreken, druivenrassen, topproducenten of uitzonderlijk terroir, maar op de mooie etiketten. Burp - the other wine book is gericht op het design van en de bijzondere verhalen achter de labels.