Proeverij met The Legends of Whisky

wallOfFame De drie levende whiskylegendes Jim McEwan, Richard Paterson en David Stewart geven samen op 1 december 2018 een unieke whiskyproeverij in de Hooglandse kerk in Leiden. Naast hun whiskysamples delen de drie ‘legends’, die samen meer dan 155 jaar ervaring hebben in de whiskywereld, ook hun vakkennis met het publiek, en ze vertellen mooie whiskyverhalen.

 

Jim McEwan was onder meer productiemanager van de in 2001 opnieuw opgestarte Bruichladdich distilleerderij, David Stewart werkte meer dan 55 jaar als Malt Master en Blender voor William Grant & Sons, en Richard Paterson is Master blender voor Whyte & Mackay en is verantwoordelijk voor Jura, Dalmore en Fettercairn. Hij staat in de whiskywereld bekend als ‘The Nose’ vanwege zijn ongekend goede reukvermogen. Volgens organisator Whisky Unlimited is dit evenement, waarbij deze drie samen ‘optreden’ te vergelijken met een concert van Mick Jagger, Paul McCartney en Eric Clapton samen.

 

Elk van de drie whiskygrootheden selecteerde voor deze bijzondere masterclass twee uitzonderlijke vaten van Schotse single malt whisky's die ze zelf produceerden. Jim McEwan kiest twee expressies uit zijn periode bij de Bruichladdich distilleerderij, David Stewart selecteerde twee verschillende vaten van The Balvenie en Richard Paterson maakte een keuze uit twee vaten van Jura en Dalmore. De meeste van deze single malt whisky’s hebben meer dan twintig jaar gerijpt en de ‘legends’ laten ze op vatsterkte proeven.

De opbrengst van deze 'Legends of Whisky' proeverij wordt verdeeld onder liefdadigheidsorganisaties, die zijn bepaald door de drie sprekers zelf. Deze uitzonderlijke proeverij in de Hooglandse kerk in Leiden  duurt van 14.00 – 19.00 uur. Een ticket kost tussen de € 95,- en € 125,- en is te bestellen via de website www.legendsofwhisky.com

Bron en foto: www.legendsofwhisky.com

Dossiers
Lees ook
Opening Week van het Nederlands Bier

Opening Week van het Nederlands Bier

Over een paar dagen, donderdagmiddag 16 mei, opent de achtste editie van de Week van het Nederlands Bier tijdens het Nederlands Bierproeffestival. Deze middag wordt ook de winnaar van het 'Beste Bier van Nederland 2019' bekend gemaakt.