Wijn bij Arentz is wijnbar van het jaar

Foto: Wijn bij Aretz

De Nijmeegse wijnbar Wijn bij Arentz is door wijngids Grootspraak van Perswijn uitgeroepen tot wijnbar van het jaar 2020. “Wijn bij Arentz in Nijmegen, een wijnbar naar ons hart: De essentie van een goede wijnbar: keuze uit veel verschillende wijnen, voor aantrekkelijke prijzen. De bediening is ter zake kundig, kan over elke wijn een verhaal vertellen, geeft goed advies en is vlot en vriendelijk.”

Marcel Arentz, eigenaar van de aangrenzende wijnhandel Marcel Arentz, opende Wijn bij Arentz in oktober 2018. Het fulltime team bestaat uit Bauke Kemperman en Lisanne Berendsen, beide in het bezit van het WSET Diploma (hoogste wijnopleiding in de BeNeLux van internationaal niveau).

Wijn bij Arentz heeft ruim vijfentwintig huiswijnen per glas en schenkt daarnaast altijd specials en bijzondere wijnen door middel van de Coravin per glas. Elke donderdag en zondag worden er mini-proeverijen gegeven met een bepaald thema. Daarnaast is er een uitgebreide grote wijnkaart met ruim 500 wijnen per fles. Ook heeft de wijnbar een kleine kaart met oesters, diverse soorten (Nederlandse) kaas en charcuterie, brood, boerenpaté en lokale gerookte zalm. 

 

Dossiers
Lees ook
Elise Moeskops vierde genomineerde voor Wijnvrouw van het Jaar 2020

Elise Moeskops vierde genomineerde voor Wijnvrouw van het Jaar 2020

Sommelier Elise Moeskops is de vierde genomineerde voor de titel Wijnvrouw van het Jaar 2020. Dat maakte Barabara Verbeek op 9 juli bekend tijdens een lunch bij Restaurant D'arrêt, The Fallon Hotel Alkmaar met de jury van Wijnvrouw van het Jaar.

Samenwerking wijngaard St. Martinus en Verbunt Verlinden

Samenwerking wijngaard St. Martinus en Verbunt Verlinden

Wijngaard St. Martinus en wijnexporteur Verbunt Verlinden hebben samengewerkt aan een nieuwe wijn met de naam St. Martinus Cuvée Texere. Het is een droge, witte Cuvée speciaal en exclusief samengesteld door en voor Verbunt Verlinden.

More Than Drinks Inspirations! verplaatst naar 12 en 13 september 2021

More Than Drinks Inspirations! verplaatst naar 12 en 13 september 2021

Vanwege de coronacrisis verschuift de Drankenbeurs More than Drinks Inspirations! naar 2021. Dat heeft organisator Alea Publishers, uitgever van onder andere More than Drinks! besloten na een rondgang in de drankenbranche. "We horen van steeds meer partijen dat ze het in deze situatie zowel financieel als organisatorisch niet verstandig vinden om mee...