Wijn bij Arentz is wijnbar van het jaar

Foto: Wijn bij Aretz

De Nijmeegse wijnbar Wijn bij Arentz is door wijngids Grootspraak van Perswijn uitgeroepen tot wijnbar van het jaar 2020. “Wijn bij Arentz in Nijmegen, een wijnbar naar ons hart: De essentie van een goede wijnbar: keuze uit veel verschillende wijnen, voor aantrekkelijke prijzen. De bediening is ter zake kundig, kan over elke wijn een verhaal vertellen, geeft goed advies en is vlot en vriendelijk.”

Marcel Arentz, eigenaar van de aangrenzende wijnhandel Marcel Arentz, opende Wijn bij Arentz in oktober 2018. Het fulltime team bestaat uit Bauke Kemperman en Lisanne Berendsen, beide in het bezit van het WSET Diploma (hoogste wijnopleiding in de BeNeLux van internationaal niveau).

Wijn bij Arentz heeft ruim vijfentwintig huiswijnen per glas en schenkt daarnaast altijd specials en bijzondere wijnen door middel van de Coravin per glas. Elke donderdag en zondag worden er mini-proeverijen gegeven met een bepaald thema. Daarnaast is er een uitgebreide grote wijnkaart met ruim 500 wijnen per fles. Ook heeft de wijnbar een kleine kaart met oesters, diverse soorten (Nederlandse) kaas en charcuterie, brood, boerenpaté en lokale gerookte zalm. 

 

Dossiers
Lees ook
Inschrijving NK blind wijn proeven 2020 geopend

Inschrijving NK blind wijn proeven 2020 geopend

In 2020 vindt de derde editie van het Nederlands kampioenschap blindproeven, met de naam Concours Le Vin en direct, plaats. De inschrijving voor deze wedstrijd is nu geopend. Het kampioenschap is op zondag 24 mei in Soesterberg.

HEMA verkoopt tijdelijk twee Moueix wijnen

HEMA verkoopt tijdelijk twee Moueix wijnen

HEMA heeft tijdelijk twee wijnen van het wijnhuis Moueix in het assortiment. Om precies te zijn de Moueix Saint-Émilion en de Moueix Bordeaux. Klanten die de wijn kopen maken kans op een reis naar het exclusieve Château La Fleur-Pétrus, onderdeel van het wijnhuis Moueix.

Nederlandse wijnproductie daalt in 2019

Nederlandse wijnproductie daalt in 2019

Na het topjaar van 2018 blijft de Nederlandse wijnproductie dit jaar achter. De verwacht is 1 miljoen flessen wijn. In 2018 waren dit er 1,25 miljoen. De weersomstandigheden spelen hierbij een grote rol.