Willem’s Wermoed lanceert Pink Willem

18 juni 2021

Willem's Wermoed brengt Pink Willem op de markt. Een Nederlandse rosé vermout op basis van rabarber, framboos en bijpassende botanicals. De eerste batch is inmiddels handmatig gebotteld.

Met deze nieuwe editie wil oprichter Paul Selier van Willem's Wermoed nog meer mensen enthousiast maken voor aperitief wijn van eigen bodem. Vijf jaar geleden lanceerde hij zijn eerste Nederlandse vermout geïnspireerd op de Amsterdamse Hortus Botanicus.

"We hebben meer dan een jaar besteed om tot de juiste unieke blend te komen", vertelt Selier. "Als basis voor Nederlands eerste rosé vermout, wilde ik graag zomers rood fruit gebruiken wat mooi combineert met botanicals zoals vanille en chai kruiden. Deze combinatie maakt van Pink Willem een gebalanceerde en fruitige vermout, vol en fris van smaak."

Pink Willem kan puur gedronken worden maar ook gemixt met bruiswater in een Pink Willem spritz. Selier: "De vermout is perfect te drinken als aperitief wijn, en door Pink Willem te mixen met bruiswater is het relatief laag in alcohol. Een bewust alternatief waar steeds meer mensen naar opzoek zijn." 

Altijd op de hoogte blijven?