De online inspiratiegids van More than Drinks!

Online inspiratiegids MTD 2

Er is veel veranderd de afgelopen anderhalf jaar. Een van de grootste veranderingen in het dagelijks leven was toch wel dat alles ineens online moest gebeuren. En ook al kan er nu langzaamaan weer meer, de wereld is nog niet de oude. Daarom komt More than Drinks met deze Online Inspiratiegids, vol met plekken om vanuit huis inspiratie op te doen. Ook leuk voor na de coronatijd! Met vandaag Instagram en Youtube.

Instagram

Cocktailrecepten.com heeft een Instagram-account. Laat je inspireren door de mooiste plaatjes van de lekkerste recepten. Wil je weten welke cocktail jij kan maken met wat je in huis hebt? Gebruik dan onze de cocktail shaker!

Foto Insta Cocktailrecepten

@the_cocktail_bible post prachtige cocktails van verschillende makers, mét bijbehorende recepten.

Foto Insta @the_cocktail_bible

Bekijk de hashtag #cocktailrecipe voor nog meer creatieve creaties.

Instagram cocktailrecepten

@winerylovers licht diverse wijnen van over de hele wereld uit. Naast informatie over bijzondere wijnen kun je bij dit account ook terecht voor prachtige foto’s van wijngaarden.

Foto Insta @winerylovers

@beer_and_foodpairing plaatst combinaties van eten met bier. Het account is Engelstalig maar wordt gerund door een Nederlander, dus er komt veel Nederlands speciaalbier voorbij!

Bees and foodpairing)insta

De hashtag #winepairing laat allerlei combinaties zien die door thuiskoks en wijnliefhebbers worden gemaakt.

Foto Insta #winepairing

@winepairing_ch creëert recepten aan de hand van verschillende wijnen. Het account vertelt uitgebreid over de wijn en legt met leuke illustraties uit welke smaken goed bij de noten van de wijn passen. 

Foto Insta @winepairing_ch

En voor wie het eens over een totaal andere boeg wil gooien, is er @winewiththings. Dit account combineert wijn met allesbehalve eten. Wellicht meer om te lachen dan om zelf in de praktijk te brengen, al is het vast goed om te weten welke wijn er perfect past bij ‘een houtskooltekening’ of ‘een kampvuur’.

wine with things insta

YouTube

Natuurlijk mag in dit overzicht het YouTube-kanaal van schrijver Ilja Gort niet ontbreken, die in 1994 een landgoed met wijngaarden vlakbij Bordeaux kocht. Op zijn kanaal laat Gort zien hoe het er op een wijnlandgoed aan toe gaat en vertelt hij hoe het is om Franse wijn te produceren. Toch wordt de show misschien wel gestolen door de babyeekhoorn die Gort redde en daarna zelf opvoedde.

 

Ilja Gort You Tube

Lees ook
Ook Guinness komt met alcoholvrije variant

Ook Guinness komt met alcoholvrije variant

Alcoholvrij bier is populair. Daarom komt nu ook het bekende Ierse biermerk Guinness met een alcoholvrije variant. Guinness 0.0% is vanaf half oktober in Nederland verkrijgbaar.

Ontslag wegens schending hygiëneregels niet geldig

Ontslag wegens schending hygiëneregels niet geldig

Een werknemer van een Indonesisch restaurant is op staande voet ontslagen omdat hij door de werkgever verantwoordelijk wordt gehouden voor door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (‘NVWA’) geconstateerde overtredingen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid. De rechter is het daar niet mee eens.

IPA voor het goede doel van The Vengaboys en Two Chefs Brewing

IPA voor het goede doel van The Vengaboys en Two Chefs Brewing

Amsterdamse craftbier-brouwerij Two Chefs Brewing en dance-act The Vengaboys lanceerden 11 okotber de limited-edition IPA met de naam Gender Fluid. De opbrengst gaat naar goede doelen die zich inzetten voor gendervrijheid.